Lanterna cu LED este un nou tip de lanternă cu sursă de lumină LED (diodă emițătoare de lumină). Datorită luminozității sale puternice, a consumului redus de energie, a duratei mari de viață și a dimensiunilor mici, LED-ul este o alegere ideală pentru iluminatul portabil.

Lanternele sunt minuni ale tehnologiei. Se pot potrivi în buzunar, pot lumina noaptea și sunt extrem de utile. Dar ce face unele lanterne mai bune decât altele? Cum vă puteți da seama dacă o lanternă este cu adevărat grozavă sau nu?

Să aruncăm o privire asupra calităților care separă cele mai bune lanterne tactice de restul.

1. Acordați atenție becului

Progresele în tehnologia LED au făcut ca alte tipuri de becuri să devină aproape învechite. Incandescenți, cum ar fi becurile krypton, există încă în câteva modele de lanterne, dar este greu de depășit eficiența energetică, durata de funcționare, rezistența la impact și opțiunile de luminozitate ale unei lanterne cu LED-uri.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le verificați atunci când cumpărați o lanternă Led este cantitatea de lumină pe care o emite. Aceasta este măsurată în lumeni. Un Lumen este o unitate științifică care măsoară fluxul luminos sau cantitatea totală de lumină vizibilă dintr-o sursă. Cu cât numărul de lumenui este mai mare, cu atât lumina este mai puternică.

Puterea de lumină poate varia între 20 de lumeni (excelent pentru citirea unei cărți) și 3500 de lumeni.

2. Acordați atenție bateriei

Majoritatea lanternelor folosesc baterii 3xAAA sau o singură baterie 18650. Dar nu mulți oameni știu că numai bateriile 4xAAA oferă aceeași putere lumen ca o baterie 18650.


Cel mai bine ar fi să căutați o lanternă care vine cu o baterie litiu de mare capacitate de 26650. Acest lucru vă va permite să obțineți mai mult de două ori timpul de execuție între încărcări.

3. Acordați atenție structurii externe

● Acordați atenție impermeabilului.

O lanternă LED bună are funcție impermeabilă, performanță seismică bună, adică rezistență la cădere. Deoarece aparține produselor electronice, în interiorul lanternei cu LED-uri există o placă cu circuite. Odată ce apa intră, este ușor să se scurtcircuiteze și să provoace daune.

Asigurați-vă că lanterna cumpărată este sigilată corespunzător cu un inel O la ambele capete!

● Acordați atenție aspectului.

Puteți alege o lanternă cu LED din carcasă din aliaj de aluminiu. Deasemenea, o clemă pentru centură pe o lanternă simplifică transportul acesteia.

● Acordați atenție formei.

Sugestia noastră este să alegeți o lanternă care să vă ofere toate caracteristicile necesare de care aveți nevoie în cea mai ușoară și mai mică formă. Acest lucru vă va permite să o purtați ușor și să o folosiți cu o singură mână.

Care sunt avantajele lanternei LED?
1. Durata de viață a lanternei cu LED-uri este de peste 5-100.000 de ore, care este de 5-10 ori mai lungă decât cea a lanternei tradiționale cu filament de tungsten.

2. Lanterna LED are căldură scăzută, nu deteriorează suportul lămpii și oferă siguranță ridicată.

3. Lanterna cu LED are viteză de răspuns rapidă, rezistență la impact, rezistență bună la intemperii, dimensiuni mici și ușoare.

4. Lanterna cu LED economisește energie electrică și are un consum redus de energie.

5. Viteza de reacție a lanternei LED este de doar 1us (microsecundă).

6. Unitatea de joasă tensiune a lanternei cu LED (tensiunea 1,8-4,0V) este sigură.

Dacă sunteți în căutare de o astfel de lanternă, vă recomandăm să faceți o vizită categoriei noastre de lanterne, unde veți găsi lanterne profesionale la prețuri potrivite.