Indiferent de sezon, este întotdeauna o idee bună să începi să te gândești la depozitarea hainelor pe termen lung.

Îmbrăcămintea și lenjeria, în special păturile, pernele, plapumele și prosoapele ocupă o cantitate uriașă de spațiu deoarece sunt în mare parte pline de aer și puf.

Cu pungile de vid, aerul din interiorul acestor articole este aspirat, iar dimensiunea lor voluminoasă este redusă la o fracțiune din volumul lor inițial. Pungile păstrează, de asemenea, articolele departe de praf și umezeală și îți permit să ai spațiu liber suplimentar.

Fie că dorești să depozitezi haine pe o perioadă lungă de timp, fie că faci ordine în garderoba ta sezonieră, Magazin Non Stop îți stă la dispoziție cu saci de vidat de calitate, la prețuri accesibile.

Cum să utilizezi corect pungile de depozitare cu vid

Majoritatea pungilor sau sacilor de depozitare cu vid funcționează în mod similar, dar există câteva sfaturi simple pe care le poți urma pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate cu orice pungă de compresie.

În primul rând, asigură-te că tot ceea ce dorești să depozitezi este curat și complet uscat. Dacă lași ceva umed, riști să obții mucegai ceea ce îți va distruge complet hainele.

Asigură-te că ai ales dimensiunile potrivite a sacilor cu vid pentru cantitatea pe care o depozitezi. Umplerea excesivă a pungilor este motivul numărul unu pentru distrugerea țesăturii.

Deschide punga pe o suprafață plană. Împăturește articolele și introdu-le cu atenție înăuntru. Poți pune mai multe articole într-un sac, dar nu îl umple în exces. Asigură-te că există câțiva centimetri de rezervă între haine și marginile pungii deoarece atunci când elimini aerul, acei câțiva centimetri suplimentari de spațiu se vor strânge și vor îmbunătăți vidul.

Verifică foarte bine fermoarele pentru a te asigura că pungile sunt complet sigilate. Când sunt gata, desfă capacul supapei deșurubându-l, apoi așează duza aspiratorului fără atașamente pe ea peste supapă. Pur și simplu trebuie să o ții pe supapă și apoi să pornești aspiratorul. Nu este nimic dacă etanșarea nu este perfectă între supapă și aspirator, doar apasă ferm și aerul va fi extras.

Materialele care nu sunt recomandate să fie depozitate în saci de vidat haine pe termen lung:

- Fibre naturale precum lână și blană - Fibrele necesită aer pentru a rămâne în forma lor naturală. Dacă intenționezi să le lași în pungile de depozitare pentru o lungă perioadă de timp, aerisește țesăturile din când în când. În plus, uneori produsele din lână pot păstra umezeală în ele și, prin urmare, ar putea deteriora celelalte piese de îmbrăcăminte din sacii de vid.

- Articole pufoase precum saci de dormit, paltoane și jachete din puf - Aceste articole sunt voluminoase datorită aerului din interior și nu este recomandat să fie depozitate astfel. Când aspiri aerul, țesătura le este comprimată și rămân în acea stare mult timp după ce le scoți din pungă fiind greu să le readuci la forma inițială.

- Jachete din piele sau alte articole de îmbrăcăminte din piele - Nu se recomandă depozitarea articolelor din piele în pungi cu vid deoarece vor dobândi cute și dungi și nu vor mai avea niciodată un aspect neted.

Când utilizezi pungile de vidat cu materialele potrivite (bumbac, spandex, poliester etc.) și pe termen scurt, maxim șase luni, hainele tale nu ar trebui să suporte daune.

Ia în considerare utilizarea pungilor de depozitare cu vid pentru depozitare sezonieră sau, dacă dorești să depozitezi lucrurile pentru mai mult timp, aerisește articolele depozitate la fiecare șase luni.