Fântânile de ciocolată au devenit un accesoriu de petreceri foarte la modă și un mod distractiv de a vă răsfăța oaspeții în timpul zilei. Până la urmă cine nu iubește ciocolata?

O fântână de ciocolată este o construcție înaltă, cu niveluri de metal, care încălzește continuu ciocolata topită. O cascadă apetisantă de ciocolată caldă va curge ademenitor pe etaje, iar fructele proaspete, pișcoturile sau pufoasele marshmallows se vor scălda în voie pentru deliciul suprem al invitaților.

Cum se folosește o fântână de ciocolată

După ce se așează fântâna pe o masă stabilă, se pornește pentru 5 minute pentru a se încălzi platoul și după se adaugă ciocolata. Pentru un rezultat impresionant se folosește doar ciocolată specială pentru fântâni de ciocolată.

Ciocolata trebuie să fie topită complet înainte să se adauge în bazinul fântânii. Dacă ciocolata este slabă în grăsimi, adăugați unt sau ulei, pentru a obține o textură fluidă. După ce se încălzește platoul se pune ciocolata până la limita maximă a acestuia. Se pornește motorul fântânii de ciocolată care va împinge ciocolata prin tubul cu spirală în partea superioară a fântânii de unde va curge ca o cascadă.

Ce tip de ciocolată este mai bună pentru o fântână de ciocolată?
Există pelete de ciocolată care sunt preparate special pentru fântânile de ciocolată. Sunt bogate în unt de cacao, deci nu este nevoie de ulei.

De asemenea, puteți folosi ciocolată demidulce, ciocolată cu lapte sau ciocolată albă. Dacă faceți acest lucru, va trebui să adăugați fie canola, ulei vegetal sau unt de cacao în compoziție. Raportul ar fi 55% ciocolată și 45% ulei.

Vreți să fiți creativi? Puteți colora ciocolata albă cu colorant alimentar pentru a vă asorta cu culorile petrecerii.

Cu toate acestea, indiferent de ce ciocolată veți alege să folosiți, este necesar să se pregătească în mod corespunzător.

Cum topiți ciocolata pentru fântână?

Mașina voastră ar trebui să aibă două opțiuni de încălzire. Dacă utilizați ciocolată specială pentru fântâna de ciocolată, o puteți pune în bază și puteți opta pentru prima opțiune. Lăsați ciocolata să se încălzească timp de aproximativ 20 de minute amestecând ocazional. Când este topită și fină, puteți roti butonul pentru a face ca ciocolata să curgă.

Dacă mașina achiziționată nu are o opțiune de încălzire sau dacă vă grăbiți, puteți încerca aceste opțiuni:

Puneți bucățile de ciocolată într-un bol mare, termorezistent și așezați-l în cuptor, fie pe gaz, fie electric sau cu microunde. Setați-l la o temperatura medie și lăsați bolul timp de 1 minut. Apoi scoateți-l cu grijă și amestecați ciocolata. Repetați procesul în timp ce creșteți treptat temperatura. Încercați să verificați crema cât mai des și să o amestecați.

Dacă doriți să executați procesul de topire pe aragaz, puneți într-o oală apă și lăsați-o până începe să fiarbă. Apoi așezați deasupra oalei bolul termorezistent în care se află bucățelele de ciocolată. Mărimea acestuia trebuie să acopere întregul diametru al oalei, astfel încât aburul să nu aibă scăpări. Mai mult decât atât, verificați dacă apa în clocot atinge fundul castronului și mai vărsați din ea dacă este cazul. Amestecați în timp ce bucățile de ciocolată se topesc și nu lăsați castronul deasupra oalei mai mult decât este cazul.

Dacă nu utilizați ciocolată destinată pentru o fântână de ciocolată, adăugați ulei în compoziție (raportul este de 55% ciocolată și 45% ulei). Se toarnă ciocolata în bază și se pornește. Dacă trebuie să mai completați cu ciocolată, cel mai bine este să vă topiți în prealabil. Puteți adăuga pelete, dar va încetini fântâna și poate chiar să o înfunde în timp ce ciocolata se topește.

Ciocolata poate fi re-topită și folosită mereu, dar are doi dușmani principali:

Rezidurile - fructele înmuiate în cascada de ciocolata de către invitați, se pot rupe și cădea în compoziție, de asemenea, se pot găsi bucăți de biscuiți sau de alte alimente folosite pentru a fi introduse în ciocolată. Asigurați-vă că ați strecurat bine ciocolata înainte de a o depozita.

Aerul - la fel ca toate produsele cu conținut ridicat de grăsimi, aerul va provoca oxidarea grăsimilor și, în timp, gustul va deveni „învechit”, resigilați întotdeauna pungile cu ciocolata utilizată cu un aparat de lipit pungi și protejați-o de aer.

Sper că ați învățat mai mult decât trebuie să știți pentru a putea experimenta pe deplin fântâna de ciocolată în toată splendoarea și gloria ei. Indiferent dacă vă bucurați de ea la o petrecere sau acasă cu familia, vă doresc extazul și satisfacția care pot proveni doar din această invenție uimitoare!